spacer
spacer spacer spacer
spacer spacer Reacties spacer spacer
spacer spacer spacer
spacer spacer
09/12/2014 | Mieke Cornand
Mijnheer Ferdy,
Beste Will,

Vrijdagavond 5 december was ik, net als u aanwezig op de première van "Ferdy", een theaterstuk van Danny Cobbaut, gespeeld door theater PACT in Aalst.

En het moet gezegd: het was ronduit schitterend zowel wat de inhoud, de regie als de uitvoering betrof.

Je werd als kijker meegesleept in een wervelwind van emoties in een stuk dat bijwijlen rauw/realistisch/fris/humoristisch/entertainend en teder was, zonder daarbij in 'meligheid' of melodrama te vervallen.

Ik begrijp dat het voor u soms zeer confronterend moet zijn geweest om bepaalde aspecten uit uw leven op scène uitvergroot te zien, en dat maakt uiteraard de ervaring ervan anders voor u dan voor het publiek.

Maar wees alstublieft niet verdrietig, teleurgesteld of verbitterd, maar FIER.

De auteur is perfect in zijn opzet geslaagd, namelijk: een hommage brengen aan de man, tevens artiest, die tegen wil en dank in het bekrompen Vlaanderen van de jaren 60 en 70 een lans heeft willen breken voor velen die met hun geaardheid worstelden en er niet durfden voor uit te komen.

Dit thema is trouwens, jammer genoeg, nog steeds brandend actueel.

De staande ovatie die u te beurt viel toen u na de voorstelling op de scène verscheen was spontaan, warm en oprecht en… wees eerlijk, mijnheer Ferdy…..die warmte MOET u gevoeld hebben.

Dat applaus was geen 'beleefdheidsapplaus' voor een 'zielig man', maar een blijk van respect voor een integer artiest én een MOEDIG man.

Leg alstublieft al uw twijfels naast u neer en geniet van deze hommage – U mag!

Respectfully yours,

Mieke Cornand

P.S.: Bericht aan alle dramaturgen van Vlaamse theaters en programmatoren van culturele centra: "Ga deze voorstelling bekijken en boek!"

home  voeg reactie toe  terug
spacer spacer
stippelijn hoek links spacer stippelijn hoek rechts
spacer

  |  Copyright 2018  |  Contact webmaster  |  design: millefeuilles - code: poboxj  |  Home  |  Credits  |  Leden  |